Ozzy Osbourne

5. dubna 2009 v 14:05 | www.wikipedia.cz |  KAPELY A JEJICH VZNIK

Ozzy Osbourne (narozený jako John Michael Osbourne, 3. prosince 1948, Aston, Birmingham) byl zpěvákem legendární heavymetalové kapely Black Sabbath, odkud byl v roce 1979 vyhozen, ale v roce 1997 se do ní na čas vrátil a kapela začala příležitostně vystupovat opět v původní sestavě, kterou tvořili Ozzy, Tony Iommi, Geezer Butler a Bill Ward. Od 80. let 20. století vystupuje sólově, zde je komerčně ještě úspěšnější, než bylo jeho působení ve skupině Black Sabbath. Jedná se o jednoho z nejznámějších, ale také nejkontroverznějších rockových zpěváků současnosti.

Spolu se svou manželkou Sharon každoročně organizuje metalový festival Ozzfest, na kterém hrají spousty Heavy Metalových, Hard Rockových, Death Metalových, Hardcore a Nu Metalových skupin. Ozzy a jeho rodina byli hlavními protagonisty reality show The Osbournes, kterou vysílala MTV. Je podruhé ženatý a má pět dětí - Jessica (naroz. 1972), Louis (naroz. 1975), Aimee (naroz. 1983), Kelly (naroz. 1984), Jack (naroz. 1985).


Diskografie
Blizzard of Ozz (1980)
Diary of a Madman (1981)
Speak of the Devil (1982) - koncertní album
Bark at the Moon (1983)
The Ultimate Sin (1986)
Tribute to Randy Rhoads (1987) - koncertní album
No Rest for the Wicked (1988)
Just Say Ozzy (1990) - koncertní album
No More Tears (1991)
Live & Loud (1993) - koncertní album
Ozzmosis (1995)
The Ozzman Cometh (1997) - kompilace
Down to Earth (2001)
Live at Budokan (2002) - koncertní album
The Essential Ozzy Osbourne (2003) - kompilace
Prince of Darkness (2005) - kompilace
Under Cover (2005) - cover album
Black Rain (2007)

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama