Říjen 2009

Running Wild - Soldiers od Hell

27. října 2009 v 22:05 | Novaciny |  VIDEOKLIPY


Metal v Superstar

25. října 2009 v 16:19 | Novaciny |  NOVINKY (+info)

Kdyby to video nešlo: spustit video

Superstar-tahle soutěž mi toho moc neřiká, takže jí vůbec nesleduju ani se o to nezajímam, ale jak tu čtu reklamy tak mě zarazil titulek: ,,Voda, čo mňa drží naď vodou - metal is not death!,, tak jsem na to kouknul a myslim, že ten kolík měl postoupit.Co myslíte vy?

AC/DC REVIVAL KATOVICE

25. října 2009 v 15:47 | Novaciny |  TOUR 2009
Uff...konečně jsem se po po pátku trošku vzpamatoval. Byl to hroznej hazard jít nemocnej na akci :-D takže se omlouvam, že píšu až ted.

Abych začel správně, na akci jsem nebyl úplně od začátku, protože jsem byl v tanečních. No ale nenápadně jsem se vypařil vyzvednul kámošku a jeli jsme na místo činu. Právě hrála skupina HAMR a tak jsme spolu šli do hořejšího baru za zbytkem naší bandy.Chvilku jsme kecali a něco málo vypili.Lidí bylo celkem dost potkal jsem tu spoustu mejch kámošů.No my jsme pak pomalu sešli dolu na parket a doposlouchali konec Hamru.Pak to ale žačlo ..ozvaly se tóny legendární skladby: Thunderstruck a my jsme okamžitě zabrali schůdky na podium :-) Bylo to něco šílenýho,metaxa tekla proudem,všichní pařili jak blázni.Samozřejmě se to neobešlo bez pádů ze schůdků do lidí:-D ale bylo to fajn.AC/DC hráli všechny hity co jsem znal jako je např: Hell´s Bell´s.Taky musim říct, že to byla pořádná show páč frontman neustále chodil mezi lidma a zpíval,nebo nám při refrému dovolil zařvat si pořádně do mikrofonu:-) a pak nechal tancovat holky po podiu. Když dohráli,pomalu jsme se všichní vyčerpaní rozutekli domů, páč na závěrečnou skupinu MASH už nikdo neměl sílu...

Časem snad budou i fotky...

Fotky dorazily:-)


Megadeth feat Cristina Scabbia - A Tout Le Monde (Set Me Free)

21. října 2009 v 19:25 | Novaciny |  VIDEOKLIPY
Tahle písnička se povedla,sice pomalejší ale doporučuju. :-)

AC/DC REVIVAL ŠPEJBLS HELPRS

17. října 2009 v 16:14 | Novaciny |  TOUR 2009
V pátek 23.10.2009 v 19h v KD Katovice (okres Strakonice) to vypukne. Přiďte včas.
Já jdu, ale nebudu tam od začátku ,páč mi do toho něco leze. Nevadí, věřim tomu, že to bude dobrá akce a že se sejde celá naše banda:-)

Vlezný: 180,-Kč

Grave Digger

8. října 2009 v 19:10 | Novaciny (wikipedia) |  KAPELY A JEJICH VZNIK

Skupina Grave Digger vznikla roku 1980 v Gladbecku. Roku 1984 vydali Grave Digger svůj legendární debut "Heavy Metal Breakdown", který se nesmazatelně zapsal do všech metalových srdcí. Od té doby se událo v táboře této legendy mnoho věcí. Skvěle se zapsali na německé metalové scéně svým unikátním zvukem a stali se jednou z vůdčích kapel. Společně s kapelami jako Helloween, Running Wild, Sinner, Rage a třeba také Destruction si Grave Digger vytvořili svůj typický zvuk a pomohli tak utvrdit v názoru, že kvalita se skrývá pod nálepkou "Made in Germany". Po druhém album "Witch Hunter" absolvovali turné po Německu s kapelami Helloween a Celtic Frost. Po albu "War Games", které bylo o dost měkčí než předchůdci přišla krize v kapele krize, která vyústila v přetransformování na Digger, pod jehož hlavičkou vyšlo album "Stronger Then Ever". V roce 1993 však došlo k reunionu pod názvem Grave Digger. A hned první album "The Reaper" je velice našlápnutá pecka, nejrychlejší album v historii kapely. Není také divu, když ho nabubnoval proslulý Jörg Micheal, který prošel množstvím významných kapel. Poté Grave Digger započali pracovat na koncepčních albech, zabývajících se různýmí legendami a ságami. Excelentní výtvory jako kupříkladu "Heart of Darkness", či středověká trilogie obsahující opusy "Tunes Of War", "Knights Of The Cross"a "Excalibur". Tato alba pomohla kapele pomyslně vystoupat na další stupínek a dostala je i do německé hitparády. Od alba "The Grave Digger" byl v kapele nahrazen Uwe Lulis Manni Schmidtem (ex-RAGE) a jeho práce měla vliv na nový materiál. Lulis založil vlastní kapelu Rebellion, hrající podobně laděný power metal. Grave Digger si také mnoho let pohrávali s myšlenkou natočit album dle nejslavnější německé legendy - Ságy o Nibelunzích. Roku 2003 se to konečně povedlo a vzniklo z toho dílo "Rheingold". Na tomto albu hostoval v doprovodných vokálech kupříkladu Das Letzte Einhorn z kapely In Extremo. Kapela samozřejmě absolvovala tradiční turné a festivalová vystoupení. Poté se opět vydala do studia, aby nakrmila hladové příznivce další porcí heavy/power metalu v podobě alba "The Last Supper" které vyšlo počátkem roku 2005. Grave Digger se opět vydávají na turné a dokonce se objeví i v České republice, konkrétně v Pardubicích, na konci prázdnin.


Nynější členové:

Chris Boltendahl - zpěv
Manni Schmidt - kytara
Thilo Herrmann - kytara
Jens Becker - basa
Stefan Arnold - bicí
Hans Peter "H.P." Katzenburg - klávesy

Bývalí členové
Uwe Lulis - kytara (1986-2000)
Peter Masson - kytara (1980-1986)
Tomi Göttlich - basa (1991-1997)
Martin Gerlitzki - basa (1983)
Willi Lackman - basa (1983-1984)
René "T-Bone" Teichgräber - basa (1984)
C.F. Brank - basa (1985-1987)
Frank Ulrich - bicí (1994-1995)
Jörg Michael - bicí (1993-1994)
Lutz Schmelzer - bicí (1980)
Philip Seibel - bicí (1981-1983)
Albert Eckardt - bicí (1983-1987)
Peter Breitenbach - bicí (1991-1993)

Diskografie

Alba

Heavy Metal Breakdown (1984)
Witch Hunter (1985)
War Games (1986)
The Reaper (1993)
Heart of Darkness (1995)
Tunes Of War (1996)
Knights of the Cross (1998)
Excalibur (1999)
The Grave Digger (2001)
Tunes Of Wacken - Live (2002)
Rheingold (2003)
The Last Supper (2005)
25 To Live (2005)
Liberty Or Death (2007)
Ballads Of A Hangman (má vyjít v roce 2009)

Singly

For Promotion Only (1992)
Symphony Of Death (1994)
The Dark Of The Sun (1997)
Yesterday (2006)
Pray (2008)



Manowar - Die for Metal

4. října 2009 v 18:49 | Novaciny |  VIDEOKLIPY

Municipal Waste - Wrong Answer

4. října 2009 v 13:52 | Novaciny |  VIDEOKLIPY